Fitness-Trainer B

Nadat je Fitness-Trainer A hebt afgerond kun je de vervolgopleiding Fitness-Trainer B volgen. Tijdens deze opleiding ga je dieper op de stof in en leer je om gevorderde (top)sporters 1 op 1 te begeleiden als Personal Trainer. Aan de hand van een gekozen casus Afvallen (obesitas), Paramedisch (iemand met een blessure) of Sportspecifiek (voorbereiding voor een hardloop wedstrijd of balsport seizoen) ga jij een klant 8-10 weken begeleiden en hier jouw scriptie/portfolio over schrijven.

Inhoudelijk

De moderne fitnessprofessional, Gedragsverandering, Testen en meten, Gastheerschap, Personal Branding, Fysiologie, Anatomie, Trainingsleer, Voeding en bewegen.

Examinering

Theorie-examen: 60 meerkeuzevragen waar je 90 minuten de tijd voor hebt. Zodra je een 5,6 hebt behaald, ben je geslaagd voor je theorie. Dit examen wordt afgenomen door een docent van SportFlow Opleidingen. Een herexamen kost €50 en kan 2 weken na het theorie-examen gedaan worden.

Scriptie: Na het goedkeuren van jouw casus door de docent, ga je 1 persoon gedurende de opleiding begeleiden. Hierover maak je een scriptie en hierin werk je de deelopdrachten 1 t/m 7 uit. Aan het herbeoordelen van het portfolio zitten geen kosten.

Praktijkexamen: Je gaat jouw scriptie/portfolio presenteren en verdedigen tegenover een examinator. De kosten voor een herexamen bedragen €200 en een herkansing vindt plaats op het eerst volgende moment, dat de praktijkexamens door SportFlow Opleidingen worden georganiseerd (+/- 3-4 maanden).

 

Doelgroep:

 

Fitness-Trainers die hun kennis willen verbreden en als Personal 

Trainer hun eigen bedrijf willen starten (icm Personal Trainer ZZP).

 

Deelnemers:

 

Maximaal 10 

 

Opleidingsniveau:

 

MBO niveau 4

 

Onderwijsvorm:

 

Contactonderwijs (klassikaal) en digitaal*

 

Cursusmateriaal:

 

Al het cursusmateriaal is bij het cursusgeld inbegrepen

 

Studielast:

 

Minimaal 40 contacturen Woensdagavond 18:00-22:00*

Thuisstudie minimaal 15 uur per week voor het maken van je scriptie/portfolio opdrachten.*

 

Stage:

 

Minimaal 75 uur*

 

Diplomering:

 

NL Actief (voorheen Fit!vak) diploma, erkend door het ministerie van V.W.S.

 

Toelatingseisen:

 

NL Actief (voorheen Fit!vak) erkend diploma Fitness-Trainer A of soortgelijk diploma 

(wordt door SportFlow Opleidingen beoordeeld) 

 

Leeftijd:

 

Minimaal 16 jaar

 

Cursusprijs:

 

€ 1250,- (incl. cursusmaterialen)

 

                                       

Betaling:

 

 

Eenmalig of in maximaal 3 termijnen

 

Examenkosten:

 

€ 250,-


  

 *Dit kan afwijken vanwege de aanpassingen naar de online lessen nav het coronavirus. Vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-Je kunt een deel van het cursus- en examengeld terug krijgen via de Belastingdienst. Kijk op www.belastingdienst.nl voor jouw voordeel.

 

 

Schrijf je nu in!