Fitness-Trainer A

Tijdens deze opleiding doe je een basiskennis op en leer je wat er bij komt kijken als je aan de slag gaat als Fitnessinstructeur (Personal Trainer). Je leert les te geven aan mensen die geen of weinig ervaring hebben met fitness. 

Inhoudelijk

Functionele Anatomie, Biomechanica, Inspanningsfysiologie, Trainingsleer, Kracht- en cardiotraining, Klantbegeleiding, Blessurepreventie en –behandeling, Voeding & Sport, Dopingpreventie en Gedragsverandering

Examinering

Theorie-examen: 60 meerkeuzevragen waar je 90 minuten de tijd voor hebt. Zodra je een 5,6 hebt behaald, ben je geslaagd voor je theorie. Dit examen wordt afgenomen door een docent van SportFlow Opleidingen. Een herexamen kost € 50 en kan 2 weken na het theorie-examen herkanst worden.

Portfolio: De 5 portfolio opdrachten moeten tijdens je stage (40 uur) worden gemaakt en net als het theorie-examen met een voldoende beoordeeld zijn om praktijkexamen te mogen doen. Aan het herbeoordelen van het portfolio zitten geen kosten.

Praktijkexamen: het geven van een les aan 3-4 deelnemers aan de hand van een casus die jij zelf hebt gekozen. Het praktijkexamen duurt 30 minuten en is opgebouwd uit 5 minuten warming-up, 20 minuten kern en 5 minuten cooling-down. Na het examen volgt er kort een nagesprek met een externe examinator. De kosten voor een herexamen bedragen €200 en een herkansing vindt plaats op het eerst volgende moment, dat de praktijkexamens door SportFlow Opleidingen worden georganiseerd (+/- 3-4 maanden).

 

*Deze opleiding kan ook gevolgd worden binnen het *Personal Education Plan (PEP) van SportFlow Academy. Hierbij wordt je in een 1 op 1 traject opgeleid tot Fitness-Trainer A & B. Vraag naar de voorwaarden en afwijkende kosten. 

 

 

Doelgroep:

 

 

Fitness -en sportliefhebbers, iedereen met eigen fitnesservaring

 

Deelnemers:

 

Maximaal 10 (of 1 op 1 in het *PEP)

 

Opleidingsniveau:

 

MBO niveau 3

 

Onderwijsvorm:

 

Contactonderwijs (klassikaal) en digitaal*

 

Cursusmateriaal:

 

Al het cursusmateriaal is bij het cursusgeld inbegrepen

 

Studielast:

 

Minimaal 48 contacturen. Donderdagavond 18:00-22:00* 

Thuisstudie minimaal 5 uur per week.*

 

Stage:

 

Minimaal 40 uur* 

 

Diplomering:

 

NL Actief (voorheen Fit!vak) diploma, erkend door ministerie van V.W.S.

 

Toelatingseisen:

 

Geen (beheersing van de Nederlandse taal)

 

Leeftijd:

 

Minimaal 16 jaar

 

Cursusprijs:

 

€ 1250,- (incl. cursusmaterialen)

 

Betaling:

 

Eenmalig of in maximaal 3 termijnen

 

Examenkosten:

 

€ 250,-

 

  

-Je kunt een deel van het cursus- en examengeld terug krijgen via de Belastingdienst. Kijk op www.belastingdienst.nl voor jouw voordeel.

 

Schrijf je nu in!

 

  

Voor meer informatie over pakketten of opleidingen in het algemeen:

        Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel 06-53181794